Wie zijn wij?

Wie zijn wij Rien en Hennie

 

Voorstellen

Wij zijn Rien Lindhout en Henny Vermeulen. We waren altijd al geïnteresseerd in tuinieren. Om ons huis bewerkten we een klein tuintje. Maar toen kwam de kans om een lap grond achter ons huis te kopen. Vanaf dat moment konden we ons echt gaan uitleven en plannen maken en vooral fiks aanpakken.

 

Aanleg van de tuin

De aanleg van de tuin in 1994 en 1995 bezorgde ons bergen werk maar de aanleg verliep achteraf best vlot, niettemin was het een kwestie van vallen en opstaan. Als tuinieren je beider passie is, dan let je niet op een uurtje meer of minder. Het heeft ons heel wat keren rouwrandjes onder de vingernagels opgeleverd. Het mooie was dat je je getekende tuinplan geleidelijk zag groeien onder je handen en je stelde je voor hoe het er in volgroeide staat uit zou zien.

 

Planten, struiken en bomen

Natuurlijk zijn we dol op planten, struiken en bomen. Neem bijvoorbeeld de forse moerascypres en  zie onze aralia californica niet over het hoofd. De meeste tijd steken we toch in onze groentetuin. Intussen zijn we wat afgestapt van verschillende zogenaamde vergeten groenten en richten we ons op gangbare en vooral lekkere groenten, als suikermais, koolrabi, snijbiet. Vooral met het steeds vaker voorkomen van droogte en natperioden vergt deze tuinafdeling veel aandacht.

 

Veel werk

Als het weer het even toelaat drinken we ’s morgens koffie voor het tuinhuis met uitzicht op onze Engelse landschapstuin. Door de forse groei van o.a. de kastanjes wanen we ons in een parkachtige omgeving. Dan vergeten we voor even het werk. In het tijdschrift GROENE HART LEVEN staat een en ander treffend omschreven:

 

“Zo’n enorme tuin betekent ook veel werk. “Ja natuurlijk”, zegt Rien. “  Maar ik zie alleen de positieve kant. Ook het harde werk als spitten, snoeien, grasmaaien zie ik niet als een  opgave, ik doe het met veel plezier. Het is haast therapeutisch; je laat  alles achter je  en gaat met je handen in de grond werken. Daarbij zet de tuin je ook weer met beide benen op de grond , want je bezit niet de macht om de natuur naar je hand te zetten. Het is een kwestie van afwachten en geduld hebben.”

 

Tot nu toe lukt het ons samen om het onderhoud in eigen hand te houden. In een snoeiperiode
valt dat soms niet mee, maar met volhouden kom je een heel eind.